Om Papagena

Papagena bildades 1991. Vi har vår hemmascen på Kulturkammaren i Norrköping men är framför allt ett turnerande teatersällskap med ett arbetsfält över hela Sverige och med korta utflykter i Europa. Inledningsvis presenterade vi en kombination av klassisk musik och docktetater.

Med åren har vi vidgat våra verksamhetsområden. Vi producerar fortfarande främst barn- och familjeföreställningar men våra produktioner varierar i form med olika samarbeten.

Tjåsa Gusfors står på scenen och är förutom en av Papagenas grundare också frilansande konstnär. Hon tillverkar dockor och scenografi. Hon arbetar också som isskulptör med uppdrag över hela världen. Sommaren 2012 åker hon på en europaturne med sitt band Anna Bandit.

Marianne Castegren är Papagenas grundare och medverkar på scenen. Hon är musiker och komponerar och skriver texter. Hon är också körledare och sångare med underhållningprogram för äldre på repertoaren. 2007 bildade hon Teater Buffa, en ideell förening som ägnar sig åt modellteater, musik och fåravel.